ΠΑΝΣΙΟΝ ΦΙΛΥΡΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑ

ARGOLIS ARGOLIDE

ΜΥΚΗΝΕΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

ΝΑΥΠΛΙΟ ΤΟΛΟ

Ο ΝΟΜΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Η Αργολίδα,κοιτίδα του πολιτισμόυ, γνωστή για τους αρχαιολογικούς χώρους των Μυκηνών και του Αρχαίου Θεάτρου της Επιδαύρου, είναι ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ελλάδα για Έλληνες και ξένους τουρίστες.

Η περιοχή της Αργολίδας δίνει την δυνατότητασ σε κάποιον που δεν έχει επισκεφτεί την περιοχή, να γνωρίσει τους αρχαιολογικούς χώρους των Μυκηνών και του Αρχαίου Θεάτρου της Επιδαύρου.Η Αργολίδα, με το Ναύπλιο πρωτεύουσα της, έχει πολλά να προσφέρει.

Το ήπιο κλίμα της Αργολίδας προσφέρεται για τουρισμό όλο τον χρόνο και συχνά η περιοχή χρησιμοποείται σαν αφετηρία από τους επισκέπτες για να εξερευνήσουν τη χερσόνησο της Πελοποννήσου.Την άνοιξη το άρωμα από τα άνθη των πορτοκαλιών και των λεμονιών ευωδιάζουν την ατμόσφαιρα.Επιπλέον τα δέντρα των πορτοκαλιών και των λεμονιών είναι ορατά παντού αφού η Αργολίδα, όπως είναι ευρέως γνωστό, είναι η κύρια πηγή παραγωγής εσπεριδοειδών τα οποία εξάγονται σε όλο τον κόσμο.

Η μικρή απόσταση της Αθήνας από το Ναύπλιο (μόλις μιάμιση ώρα) το κάνει έναν αγαπημένο προορισμό για τα Σαββατοκύριακα και τις καλοκαιρινές διακοπές.Οι παραλίες είναι άφθονες (Καραθώνα, Αρβανιτιά, Τολό, Πλάκα, Δρέπανο, Βιβάρι, Κάντια, Ίρια, Πόρτι Χέλι, Ερμιόνη και πολλές ακόμα) όπως επίσης και οι δραστηριότητες που μπορεί κανείς να απολαύσει στο Ναύπλιο.Η πόλη του Ναυπλίου προβάλλει έναν κοσμοπολίτικο χαρακτήρα για όλες τις ηλικίες τόσο το καλοκαίρι όσο και τον χειμώνα.

Αξίζει να επισκεφθείτε τους αρχαιολογικούς χώρους που προαναφέρθηκαν, Αρχαίες Μυκήνες, το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, τον ναό του Ασκληπιόυ μαζί με τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Τίρυνθας (μέλος της παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco).Επίσης μπορείτε να επισκεφθείτε την πυραμίδα του Αργολικού (η οποία είναι αρχαιότερη και από τις πυραμίδες της Αιγύπτου), τα βουνά στα Δίδυμα, τα μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Λυγουριό, τον υδροβιότοπο στην Νέα Κίο (όπου υπάρχει επίσης μια περιοχή της παραλίας που είναι κατάλληλη για την καταπόλεμηση θεραπειών και ασθενειών του δέρματος και πολλών ακόμη).

Η ιστορία της Πελοποννήσου σε συνδυασμό με τις παραλίες, τις δραστηριότητες, τα απίστευτα τοπία και την υπέροχη φύση κάνουν την Πελοπόννησο ένα μοναδικό προορισμό για τις διακοπές σας.

Για περισσότερεσ πληροφορίες για το Ναύπλιο πατήστε εδώ

Εάν θα θέλατε να διαβάσετε σχετικά με την Πελοπόννησο και τις περιοχές που μπορείτε να επισκεφτείτε, παρακαλώ πατήστε εδώ

Pension Filyra