ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ

ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ ΜΑΝΙ

ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΜΥΣΤΡΑ

ΙΣΘΜΟΣ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΝΟΤΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Πελοπόννησος , μια χερσόνησος χωρισμένη από την υπόλοιπη Ελλάδα μέσω του Κορινθιακού καναλιού. Η χερσόνησος της Πελοποννήσου για πολλά χρόνια θεωρείται ένα νησί που ενώνεται με την υπόλοιπη Ελλάδα μέσω του Κορινθιακού καναλιού και αποτελείται από 6 νομούς: Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία, Ηλεία, Αχαϊα, Λακωνία και Μεσσηνία.

Στην ύπαιθρο υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία βουνών που ξεπερνούν τα 2000 μέτρα. Επίσης , υπάρχουν μεγάλες αμμώδεις παραλίες και καθαρές ακτές με πολλούς ορμίσκους και μικρά φυσικά λιμάνια. Η Πελοπόννησος έχει πολλά να προσφέρει σε όλους , είναι τέλεια για καλοκαιρινές διακοπές με μια πινελιά κουλτούρας.

Επισκεφτείτε τα ορεινά χωριά της Αρκαδίας στα οποία κρύφτηκαν οι αρχηγοί της επανάστασης κατά την τουρκική κυριαρχία, το κανάλι της Κορίνθου, τη Μονεμβασιά ( τον ελληνικό βράχο του Γιβραλτάρ), τα πέτρινα σπίτια της Μάνης, τα σπήλαια των Λιμνών και τα γνωστά σπήλαια του Δυρού. Μπορείτε να κάνετε σκι κατά την διάρκεια του χειμώνα στο Μαίναλο και στα Καλάβρυτα και επισκεφτείτε τα βουνά Πάρνωνα και Ταΰγετο οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου και περπατήστε ανάμεσα στην καταπληκτική χλωρίδα και πανίδα. Αυτά τα βουνά έχουν την δική τους κλιματική κατάσταση και είναι γεμάτα από σπάνια λουλούδια και άγρια ζώα.

Αν σας ενδιαφέρει η ιστορία, τότε επισκεφτείτε τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, την πατρίδα των Ολυμπιακών Αγώνων, την Αρχαία Νεμέα, την Αρχαία Κορινθία, την Ακροκόρινθο, τον Βυζαντινό Μυστρά, την Σπάρτη και πολλά ακόμα μέρη.

Η ιστορία της Πελοποννήσου σε συνδυασμό με τις παραλίες, τις δραστηριότητες, τα απίστευτα τοπία και την υπέροχη φύση κάνουν την Πελοπόννησο ένα μοναδικό προορισμό για τις διακοπές σας.

Για περισσότερες πληροφορίες για το Ναύπλιο πατήστε εδώ

Για περισσότερες πληροφορίες στις πλησιέστερες περιοχές κοντά στη Αργολίδα, παρακαλώ πατήστε εδώ

Pension Filyra